Pihl ütles Delfile, et mingisugust solvumist või konflikti väljaastumise taga ei ole ning tegemist on sügavalt isikliku otsusega.

"Ma ei ole juba aastaid ju olnud tegevpoliitikas ja lihtsalt sattusin sinna ettevõtlusportaali ning tegin selle ära, mis ammu meelel," rääkis Pihl.

Kuhugi teise erakonda Pihl enda sõnul "kohe kindlasti" astuda ei kavatse ning tegeleb edasi erasektoris.

Jüri Pihl valiti 7. märtsil 2009. toimunud sotsiaaldemokraatliku erakonna täiskogul erakonna esimeheks, vahetades sellel ametikohal välja Ivari Padari. 16. oktoobril 2010 toimunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe valimistel kaotas Jüri Pihl Sven Mikserile.

Äriregistri teabesüsteemi järgi on Pihli väljaastumine jõustunud täna.

Sotside peasekretär Indrek Saar ütles Delfile, et kuulis ka Pihli väljaastumisest täna, aga ei ole mehega sellest rääkinud, mistõttu ei oska ta täpsemaid põhjusi kommenteerida.

Pihl oli 2007. aasta aprillist kuni 2009. maini oli ta aga Andrus Ansipi teises valitsuse siseminister. Samuti oli ta 2009. aasta novembrist kuni 2010. aasta novembrini Tallinna abilinnapea.

Alates 2010. aasta lõpust juhib ta Andrei Žukovi lennundusettevõtete valdusfirmat Panaviatic Holding AS.

Kuigi Pihl on aastaid suurest poliitikast tagasi tõmbunud, siis kandideeris ta 2013. aasta kohalike omavalitsuste valimistel Pirital.

“Aga kandideerin ainult volikokku, sest volikogu töö ei sega tööd, nagu riigikogu töö segaks. Kindlasti ei hakka ma tulevikus kandideerima riigikogusse. Kandideerin Pirital ja tahan tegeleda Pirita asjadega, sest elan ise Pirital," ütles Pihl toona. Pihl sai siis 198 häält.