Valga linn sõlmis koostöölepingu mullu heas usus, et selle tulemusel vahetatakse häid kogemusi mõlema Eesti äärealal asuva haldusorgani vahel, teatas linn.

Nimetatud kontsertide toimumiseks ei ole sõlmitud lepingupoolte esindajate vahelist kokkulepet, vaid need on algatatud ühepoolselt Tallinna kesklinna linnaosavalitsuse poolt, rentides selleks Valga kultuuri- ja huvialakeskuse ruume ja teenuseid vastavalt üldisele hinnakirjale.

Ajakirjandusest on tulnud ilmsiks, et nimetatud kontserdid on jõudnud politsei huviorbiiti kahtlustusega, et toimunud on Tallinna linna raha eest kesklinnaosavanema isikliku valimiskampaania kulude kinnimaksmine.

Selgituste saamiseks pöördub Valga linnavalitsus Tallinna kesklinna linnaosavalitsuse poole ja teeb ettepaneku kahtlusaluste kontsertide korraldamine peatada.

Delfi kirjutas hiljuti, et Tallinna kesklinna linnaosavalitsus maksis kinni Valgas kahe ürituse korraldamise. Kesklinna valitsust juhib Alar Nääme, kes varem on olnud Valga abilinnapea ja kes riigikokku kandideerib Valgamaa, Võrumaa ja Põlvamaa ringkonnas.

14. detsembril toimus Valga kultuurimajas Eduard Tomani ja Heidy Tamme kontsert. Kesklinna valitsus tasus ruumide üüri eest 731 eurot, lisaks maksis linnaosavalitsus kinni ka osalejate honorarid ja kringli külalistele. Tamme kandideerib Keskerakonna nimekirjas Näämega samas ringkonnas, Toman kandideerib Tallinnas Mustamäe ja Nõmme ringkonnas.

18. jaanuaril toimus Valga kultuurimajas aga "Tallinna kesklinna valitsuse kohtumine valgalastega", nagu seda üritust lepingus kirjeldati. Kesklinna valitsus tasus jälle üüri, seekord 692 eurot, muid kulusid Nääme sõnul polnud.

Jaanuarikuisel üritusel kohtusid Valga puuetega inimeste koja inimesed Tallinna Kesklinna sotsiaalkeskuse ansambliga "Vanaisad" ja naisteansambliga "Miraaž". Alguses aeti juttu, siis toimus kontsert, selgitas Nääme.