Meeleavalduse eest vastutav isik SDE noorteorganisatsiooni juht Maris Sild kommenteeris, et see pole mitte niivõrd meeleavaldus, kui tavaline valimiseelne teavituskampaania.

Reformierakonna kontorist üle tänava TTÜ hoone ees toimuval üritusel soovitakse juhtida tähelepanu Eesti elu kitsaskohtadele, nagu vaesuses lapsed ja väljaränne, millest valimiskamapaanias ei räägita piisavalt.

Sild kinnitas, et tegemist on noorsotside üritusega ja erakonna juhid ei puutu sellesse ega pruugi sellest isegi teada.


Kella 18 paiku oli noorsotside üritusel meeleavaldajaid ligikaudu sama palju kui ajakirjanikke, fotograafe ja kaameramehi. Noorsotsid püüdsid möödakäijatele, meediale ja koalitsioonipartnerile oma ideesid selgitada Reformierakonna kontori seinale vaesuses laste piltide kuvamise ning voldikute jagamisega. 

Oma kohaloluga austas üritust ka üks kutsumata külaline - Eesti Vabaerakonna kandidaat Jevgeni Krištafovitš. Krištafovitš juhtis noorsotside tähelepanu asjaolule, et vaesuses laste eest vastutab sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt, kes on SDE liige ning kui SDE valitsuses oma tööga hakkama ei saa, on viimane aeg vabastada koht vabaerakonnale. Millegipärast lubas noorsotside esindaja Krištafovitšile politsei kutsuda.

Mis puudutab asjaolu, et noorsotsid külmetavad vale maja ees, siis leidis noor sots ja endine reformierakondlane Silver Meikar, et Reformierakonna kontoris langetatakse poliitilisi otsuseid, mida ametnikud peavad ellu viima.

Reformierakonna kontoris võttis noorsotside delegatsiooni ja vaesuse teemalise voldiku vastu Reformierakonna peasekretär Martin Kukk. 

Noorsotsid lubasid korraldada valimiseelse meeleavalduse ka IRLi ja Keskerakonna peakontorite ees, vastavalt 25. ja 18. veebruaril kell 17-20.