Strauss-Kahn ütles kohtule, et võttis osa üksikutest orgiatest, kus tema sõnul ei toimunud mingit „metsikut tegevust“. Kunagine potentsiaalne Prantsusmaa presidendikandidaat väitis, et ei teadnud, et pidudel osalenud naised olid prostituudid, vahendab BBC News.

Kuigi prostituutide teenuste kasutamine ei ole Prantsusmaal ebaseaduslik, on seda nende teenuste vahendamine või sellele kaasaaitamine. Prokuratuuri väitel mängis 65-aastane Strauss-Kahn otsustavat rolli orgiate korraldamisel ning teda nimetatakse „peokuningaks“.

Kui Strauss-Kahn süüdi mõistetakse võib teda oodata kuni kümneaastane vanglakaristus ja trahv 1,5 miljonit eurot.

„Ma ei pannud toime mingit kuritegu,“ kinnitas Strauss-Kahn kohtu ees. Samuti kinnitas ta, et seksipidusid, kus ta osales, oli vähe ja need toimusid harva.

Strauss-Kahni kohtusse saabudes võtsid ta vastu organisatsiooni Femen paljastatud rindadega aktivistid, kes ronisid ta autole. Politsei viis naised minema.

Päev enne, kui Strauss-Kahn tunnistusi andis, kirjeldas endine prostituut nimega Mounia, kuidas ärimees David Roquet maksis talle 900 eurot „väikese peo“ eest. Kui naiselt küsiti, kellega ta sellel peol aega veetis, vastas ta, et see oli DSK (Strauss-Kahni kutsutakse tihti selle lühendiga).

Mounia tunnistused mängivad protsessil ilmselt tähtsat rolli, sest süüdistajad püüavad tõestada, et Strauss-Kahn teadis, et Mounia ja teine naine nimega Jade olid prostituudid.

46-aastane Roquet, kes oli üks pidude korraldajatest, ütles esmaspäeval, et võttis osa professionaalsetel põhjustel. See oli kasulik tema ehitusärile ning võimaldas tal saada kontakti Strauss-Kahniga.

„Ta tegi seda lõbu pärast. Meil oli toredaid õhtuid,“ ütles Roquet Prantsuse raadiole ja lisas, et osales 5-6 paari.

13 kaassüüdistatava hulgas on luksushotelli juhatajad, üks advokaat, endine politseiülem ja bordelliomanik, hüüdnimega „Kupeldaja Dodo“.