Seepärast oli lausa ennekuulmatu, kuidas publik, mis koosnes presidentidest, peaministritest ja ainult kõige tunnustatumatest rahvaesinduste liikmeist, reageeris laupäeval Venemaa välisministri Sergei Lavrovi esinemisele. Kui ta laskis lava peal lahti Kremli propaganda valede ja moonutuste registrid, näitasid saalis olnud ekstsellentsid väga lihtsalt välja, mida nad sellest arvasid.

Kõigepealt kutsus Lavrov naeru esile Krimmist rääkides, väites, et seal polnud Vene sõjaväelasi, spetsialiste ega eksperte, vaid Krimmis toimus see, mis on ette nähtud ÜRO hartas – rahvaste enesemääramisõigus seisab võtmetähtsusega kohal.

„Üks sekund, territoriaalset terviklikkust, suveräänsust tuleb austada, tuleb austada ja peaassamblee võttis vastu deklaratsiooni... (taas naer saalis – toim.) no võibolla on naljakas, ma ei tea, mul oli ka naljakas, aga ma pidasin vastu. Saksamaa ühines ilma igasuguse referendumita (pahameeleväljendused saalis – toim.), Nõukogude Liit esines Saksamaa jagamise vastu, hästi aitäh..." rääkis segadusse aetud Lavrov.