"Tallinn on jätnud koolidele välja maksmata koolilõunatoetuse gümnaasiumiõpilastele, kuigi raha on selleks eelarves ette nähtud ja seadus, millega koolilõuna toetuse saajate ringi laiendati, kehtib alates 1. jaanuarist," ütles sotsiaaldemokraatide saadikurühma esimees Anto Liivat.

Liivat lisas, et Keskerakond on gümnaasiumiõpilaste toidu hinnaga hakanud endale valimiskampaaniat tegema, mis ei ole lihtsalt ebaeetiline, vaid täiesti alatu.

"Gümnaasiumiõpilaste koolilõunatoetusega täpselt samadel alustel toetab riik põhikooli õpilaste toitlustamist ja siin ei ole Tallinn kehtivat seadust vaidlustanud," rääkis Liivat ja lisas, et linn peaks riigi koolilõunatoetuse kohe koolidele välja maksma.

Sellega seoses esitasid Tallinna sotsiaaldemokraadid volikogus Tallinna hariduse abilinnapea Mihhail Kõlvartile arupärimise, soovides saada teada, miks on linn jätnud koolidele kandmata sihtotstarbelise
koolilõuna toetuse gümnaasiumiõpilastele, millal seda kavatsetakse teha ja kuidas lapsevanematele täiendavad kulutused hüvitatakse.