Nimelt esitas Jõekalda mullu oktoobris avalduse enda volikogu liikme volituste peatamiseks kuni tänavu veebruarini. Paar päeva tagasi esitas mees aga uue avalduse, seekord soovis ta volitusi peatada kuni juulini.

"Sügisel peatasin oma töö volikogus kuna pidime reisima pikemaks ajaks USA-sse. Kahjuks jäi reis tookord ära ja lükkus edasi kevadesse. Seetõttu sai eemalolekut pikendatud ka veebruari alguses. Kuna mind asendab mitmekülgne Atso Matsalu, kellest kindlasti suur abi, siis saan rahu tundega südames volikogu tööst eemal olla. Pealegi ei aita lühiajaline inimeste edasi-tagasi solgutamine volikogu tööle kuidagi kaasa," rääkis Jõekalda enda "puudumistest" volikogust.

Viimsi volikogu töötab aga telemehe sõnul täistuuridel ja igavust seal ei tunta.

"Kahetsusega pean nentima, et minu panus valla arengusse on olnud pehmelt öeldes väike. Koalitsioonis olles tekkis hetkes lootusekiiir, kui mind nimetati Rannarahva muuseumi nõukogu liikmeks. Kuna olen Pedagoogilise Ülikooli lõpetanud kultuurhariduse erialal, tundsin siirast rõõmu, et saan koolis omandatu ka reaalselt inimestele kasuks tuua. Kahjuks võimupöörde tõttu opositsiooni sattudes vabastati mind kiiresti sellelt kohalt, loodetavasti veel pädevama inimese vastu," rääkis Jõekalda.

Siiski lubab Jõekalda olla volikogu ridades tagasi 1. juulist, täis tahet koduvalla arengule kaasa aidata.

Saatejuht Kristjan Jõekalda kandideeris 2013. aastal kohalikel valimistel Reformierakonna nimekirjas Viimsi vallavolikokku, parteiga liitunud ta ei ole. Jõekalda sai 178 häält ja pääses volikokku.

Reformierakonna nimekirjas kandideeris Viimsis 31 inimest, nende hulgas veel näiteks Aivar Sõerd, Pearu Paulus ja Märt Vooglaid.