"Ma püüdsin meelega Google’i juhile Eric Schmidtile otsa komistada. Aga Schmidt oli sügavas vestluses täpilist kikilipsu ja kummaliste ruunimärkidega kaetud vesti kandva mehega," kirjutas Edwards Business Insideris.

"Ma tutvustasin end Schmidtile, kuid ta polnud huvitatud. Ta tahtis hoopis väga kuulda, mida härra Täpiline Kikilips räägib," jätkas ta. "Seega, loomulikult, kuulasin ma neid pealt."

"Alguses ma ei mõistnud, miks on Schmidt nii huvitatud sellest, mida Täpiline Kikilips räägib. Tundus, et ta kurdab Schmidtile iTunesi ja Netflixi hindade üle. Ma ei kuulnud kõike, kuid tundus, et probleemil oli midagi tegemist erinevate hinnapoliitikatega Euroopas. Siin on ju ometi vähemalt kuus suuremat valuutat," märkis Edwards.

"Kikilipsu ja ruunimärkidega vesti tõttu oletasin, et mees on mingi veider tehnikamiljardär, kes ei hooli enam sellest, mida inimesed tema riietumisest arvavad," kirjutas ta.

"Vale!"

"Tema nimesildil seisis "Toomas Hendrik Ilves, Eesti president". Nüüd hakkas asi loogilisemaks muutuma – Eesti on tehnika start-up’ide kasvulava, eriti riigi pealinn Tallinn. TransferWise’il on seal suur kontor. Tema vest on samuti üsna tuntud," lisas Edwards.

Edwards märkis, et Ilves on teada küberturvalisuse eest võitlemise poolest. "Euroopa Liidus käivad debatid selle üle, kas Google on monopol ja kas EL peaks nõudma Google’i tükeldamist. Nii et seetõttu oli Smidtil Ilvese jaoks palju kannatust varuks," sõnas Edwards.

Ajakirjaniku sõnul ei kuulnud ta kogu vestlust, kuid kuulis Schmidti Ilvesele ütlemas: "Eurooplastele ei meeldi, kui USA neid käsutab". Edwards nentis, et Euroopas on Google’i suhtes rohkem vaenulikkust kui USAs, osaliselt seepärast, et tegu on pigem USA kui Euroopa firmaga.