Kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp kommenteeris, et nad on sellisest lehest teadlikud ja loomulikult hoiavad sellistel nähtustel silma peal. "Taoliste aktsioonidega üritatakse inimesi närvi ajada ning ka selle konkreetse asja taga midagi muud sisulist pole," kommenteeris Puusepp.

Sellel Facebooki lehel on näha ka selle "vabariigi" sümboolika ja ka kaart selle "piiridega". Märkimist väärib, et lehekülje pikas kirjelduses nimetatakse seda intellektuaalidele mõeldud virtuaalreaalsuse mänguks.

"Eesmärgiks on luua mäng virtuaalsest vabariigist, kus on oma parlament, oma valitsus, oma sise- ja välispoliitika ja kus pole etnilisel alusel toimivat diskrimineerimist," on lehel kirjas.

Viimastel päevadel kasvavad taolised Facebooki lehed nagu seened pärast vihma. Näiteks ilmus välja ka "Latgale rahvavabariigi" leht. Latgale on Läti idaosas asuv piirkond, mida suure venekeelse elanikkonna osakaalu tõttu peetakse ka võimalikuks Venemaa tülitekitamise kohaks.

Leedu kohta on sama leht aga nimega "Vilniuse rahvavabariik". Leedu venekeelne vähemus on väikesearvuline ega ole peaaegu kusagil enamuses. Leedu idaosas Vilniuse ümbruses on aga üsna suur poolakeelne kogukond, kelle suhted leedukatega on mõnikord natuke keerulised. "Vilniuse rahvavabariigi" leht on poola ja vene keeles, aga oma olemuselt sarnaneb väga eelpoolmainitud kahe venekeelse lehega.

Äramainimist väärib ka see, et oma leht on tekkinud ka "Alaska Uus-Arhangelski rahvavabariigile", mille eesmärgiks on "venemeelse riigi loomine ja ajaloolise õigluse taastamine". Alaska kuulus nimelt 1867. aastani Venemaale, kuni USA selle ära ostis.

Facebooki lehekülgede arv ei lõppe sellega. Loodud on ka inglisekeelne lehekülg "Vene-Balti revolutsioon", millel on küll sisu väga napilt.