Aftonbladet kirjutab, et 44-aastane ohver on andnud juhtunu kohta ütlusi ning rääkinud, et üks mees meelitas ta kajutisse, kuhu tuli veel mitu meest. Mehed surusid ta pikali ja rebisid tal riided seljast ning vägistasid ta.

Tunnistajad nägid naist hiljem väljaspool kajutit istumas, kui tal oli õnnestunud põgeneda. „Ta oli täiesti hävitatud ja muserdatud,“ kirjeldasid teda abistanud inimesed. Laevapersonal võttis ta oma hoole alla ning ta toimetati Turu haiglasse.

Nädalavahetusel vahistati kokku kaheksa meest, keda vägistamises kahtlustatakse. Viis neist võttis Soome politsei kinni Turus, ühe Marienhamnis ja veel kaks tabas Rootsi politsei Stockholmis.

Neli meest on nüüdseks vabastatud, nelja peetakse endiselt kinni. Prokurör Elisabeth Brandt taotleb, et asja uuriksid Rootsi võimud, kuna nii ohver kui kahtlustatavad on Rootsi kodanikud. Brandt taotleb kolme Soomes seni kinni peetava mehe Rootsile välja andmist, selleks võib kuluda kuni nädal.

Aastas saab politsei keskmiselt 30 teadet Soome-Rootsi laevadel toime pandud vägistamiskatsetest või vägistamistest.

„Mulle tundub, et on olemas mingi laevakultuur, mille kohaselt oodatakse, et laeval peab olema joobes inimmass ja tuleb palju seksida,“ rääkis Lars Andersson Stockholmi politseist.