"Lahkun selleks, et teostada ennast valdkonnas, mis mulle tõsist huvi ja ka märkimisväärset väljakutset pakub," rääkis Raie Delfile.

"Muinsuskaitseameti juhi koht kombineerib minu kaks erialast kõrgharidust: juhtimise ja muinsuskaitse. Kultuuripärandi käsitlused on kogu maailmas viimastel aastatel läbi teinud huvitavaid arenguid ning meiegi Eestis võiks nendega sammu pidada," lausus Raie.

Raie lõpetas esmalt EBS-is ärijuhtimise bakalaureuseõppe ja mullu kunstiakadeemias muinsuskaitse- ja konserveerimise magistriõppe. Ta on ka muinsuskaitse nõukogu ja sihtasutuse Eesti vabaõhumuuseum nõukogu liige.

Raie ütles veel, et kolleegid olid väga üllatunud, kui ta VPK juhi kohalt lahkumise teatega lagedale tuli. "Paljud, kaasaarvatud president, soovisid õnne konkursi võidu puhul ning jõudu uues ametis," lisas ta.

Kolmapäeval oma ametikoha vahetamisest teatanud Raie ütles siis saadetud teates, et ei kavanda muinsuskaitseametis suuri muutusi, küll aga soovib ta aidata kaasa kaitsealuste objektide tähenduse ja väärtuse senisest avaramale selgitamisele.

Konkursi muinsuskaitseameti peadirektori ametikoha täitmiseks viis kultuuriministeeriumi tellimusel läbi riigikantselei.

Presidendi kantselei järgmine direktor selgub hiljemalt märtsikuus.