Jents selgits, et selle eelnõu peamine sisu seisneb selles, et tarbija krediidileping on tühine, kui tarbija poolt tasumisele kuuluva krediidikulukuse määr aastas ületab krediidi andmise ajal Eesti Panga viimati avaldatud viimase kuue kuu keskmist krediidiasutuste poolt eraisikutele antud tarbimislaenude kulukuse määra enam kui kolm korda.

Jent meenutas kolleegidele, et üsna sarnane eelnõu oli eile hääletusel. "Aga üllatus-üllatus, see eelnõu ei saanud vajalikku 51 poolthäält," rääkis Jents.

"Ehkki kõik fraktsioonid olid sõnades deklareerinud, et see on väga vajalik eelnõu, mis kaitseb meie ühiskonna nõrgemat osa, vähem haritumat, juriidiliselt, vähem varakamat osa, siis kahjuks mõne fraktsiooni sõnad ja teod ei lähe kokku," tõdes Jents.

"Siin saalis istusid inimesed, need hääled olid siin saalis olemas, aga mõnel riigikogu liikmel jäi see roheline nupp kahjuks vajutamata," kritiseeris Jents. "Meie usume, et on võimalik veel selle riigikogu koosseisu tööperioodil ikkagi see vajalik eelnõu vastu võtta ja annan selle menetlusse."