"Selline otsus näitab, et ERR-is toimib kindlalt edasi Reformierakondlik käsuliin. Kui juba praegu on rahvusringhäälingus väga tõsine tasakaalustatuse probleem, siis Rein Langi saatejuhiks võtmine seda kindlasti paremaks ei tee. Tänaseks on saanud kinnitust see, mida me kogu aeg rääkisime - kogu eelmine "Olukorrast riigis" saatejuhtide koosseis olid poliitikud - parempoolsed propagandistid kui ajakirjanikud," kommenteeris Toobal.

"Praegune saatejuht Allar Tankler on töötanud Juhan Partsi nõunikuna, Res Publica meediajuhina ning ajab ka Eesti Ekspressi peatoimetajana parempoolsete asja. Rein Langi lisandumine saatesse muudab eetripildi veelgi erakondlikumaks. ERR ei tohiks olla ühe erakonna propagandakanal, mille tegemiseks kulutatakse kümneid miljoneid eurosid maksumaksja raha," kritiseeris Toobal.

"Ainult Margus Allikmaa võib arvata, et Rein Lang on sõltumatu. Keegi teine kindlasti ei usu, et Rein Lang suudaks objektiivselt ja apoliitiliselt käsitleda astmelist tulumaksu, alampalga tõstmist, üle-Eestilise tasuta ühistranspordi kehtestamist. Kindlasti mitte," leidis Toobal.

Lang nendel riigikogu valimistel ei kandideeri.