„See video on põlastusväärne ja ma tunnen suurt viha,“ ütles Abe ajakirjanikele Reutersi vahendusel.

Hääl videos ütleb, et Goto tapetakse, kui Jordaania ei vabasta surma mõistetud iraaklannat Sajida al-Rishawit, kes on seotud 2005. aasta enesetapurünnakuga, mis tappis Jordaania pealinnas Ammanis 60 inimest.


Jaapani valitsuskabineti peasekretäri Yoshihide Suga sõnul tundub videos tõepoolest olevat Goto.

Jordaania riigitelevisioon teatas armeeallikale viidates, et võimud püüavad video autentsuse kindlaks teha. 47-aastane Goto on kogenud sõjareporter.

Abe kordas, et Jaapan kutsub Jordaaniat üles koostööle Goto kiireks vabastamiseks. Hiljem ütles Abe parlamendi ees, et Jaapan ei allu terrorismile.

Jaapani välisminister Fumio Kishida ütles ajakirjanikele, et Tokyo teeb lähedases koostöös Jordaaniaga kõik jõupingutused Goto ja teise vangi, Jordaania piloodi vabastamiseks.

Jordaania parlamendi alamkoja väliskomitee esimees Bassam al-Manaseer ütles Bloombergile, et Jordaania on Islamiriigiga kaudsetes läbirääkimistes vangide vabastamiseks. Läbirääkimisi vahendavad tema sõnul usu- ja hõimujuhid Iraagis.

Goto läks Süüriasse oktoobris, et püüda vabastada oma sõpra Haruna Yukawat, kes vangistati augustis.

Eelmisel nädalal avaldatud videos teatas mustas maskis noaga mees, et Goto ja Yukawa tapetakse 72 tunni jooksul, kui Jaapan ei maksa Islamiriigile 200 miljonit dollarit.

Laupäeval avaldatud videos näidati Gotot ilma peata Yukawa pildiga. Goto ütles, et vangistajad nõuavad nüüd Al-Rishawi vabastamist.