New Yorgi linnapea Bill de Blasio kaitses end väidete eest, et reageeris üle, öeldes, et tegutses saadaval olnud informatsiooni alusel, vahendab BBC News.

„Kiiresti ägenevaid lumetorme on väga suur väljakutse ennustada,“ teatas NWS Facebookis. „Torm on liikunud kaugemale itta ja lahkub kiiremini kui näitasid meie ennustused kahel eelmisel päeval. Tulemuseks on palju vähem lund, kui varem meie regiooni läänepoolele ennustati.“

Esmaspäeval anti häire mitmetele USA kirdeosa osariikidele ning meteoroloogid ennustasid kuni 90 sentimeetrit lund. Hiljem neid numbreid vähendati.

New Yorgi linnavõimud kehtestasid autosõidukeelu, mis on nüüd tühistatud, ning astusid pretsedenditu sammu ja sulgesid metroo.

Teisipäeval ärgates leidsid newyorklased aga eest lumevaiba, mis oli õhem kui kardetud, ning linnaelu hakkas normaliseeruma.

„Kas te oleksite pigem ettevalmistatud või ettevalmistamata? Kas te oleksite pigem väljaspool ohtu või ohus?“ küsis linnapea de Blasio oma tegevust kaitstes. „Minu töö juhina on teha otsuseid ja ma kaldun pigem ohutuse ja ettevaatuse poolele.“

New Yorgi osariigi teistes osades sadas lund märksa rohkem ning Long Islandil hukkus kelgutamisõnnetuses teismeline poiss.

Kõige rohkem lund said kaela Connecticut ja Massachusetts, vastavalt 52 ja 67 sentimeetrit.

Tuhanded inimesed jäid elektrita, peamiselt Massachusettsis. Osariigi ainus tuumajaam lülitus välja, sest lumetorm katkestas selle elektriga varustamise.

Massachusettsi kuberner Charlie Baker ütles aga, et lumi oli õhulisem ja kergem kui kardeti, mistõttu oli vähem elektrikatkestusi.

NWS hoiatas siiski endiselt potentsiaalselt eluohtlike tingimuste eest Uus-Inglismaa rannikul. Torm liigub aga edasi Kanadasse.