Pikhof avaldas siirast lootust, et Vassiljev ei mõelnud seda tõsiselt.

"Lapse saamine on nii naise kui ka mehe vastutus ja ühtegi oma lapsevanemakohustust mitte täitvat inimest ei saa vabandada sellega, et ta ongi lihtsalt vastutustundetu ja teise vanema poolt valesti valitud," rääkis Pikhof.

"Riik peab omalt poolt õla alla panema, et rongavanemate lapsi aidata, selle asemel, et riigikogu liikme tasemal üksikvanemaid sildistada," ütles sotsiaaldemokraatlikku erakonda kuuluv Pikhof.

Pikhof lisas, et Viktor Vassiljev peaks vabandama kõigi lapsevanemate ees, keda see kohatu väljaütlemine valusalt puudutas.

Viktor Vassiljev ütles täna riigikogu sotsiaalkomisjoni istungil, et naisi, kes vastutustundetu mehega lapsi saavad, tuleks karistada seaduse täie karmusega - nad tuleks steriliseerida.

Pärast tema sõnakasutuse meediasse lekkimist saatis Viktor Vassiljev vabanduse kohatu väljaütlemise pärast.

„Oma esinemises sotsiaalkomisjonis juhtisin ma tähelepanu riigi senisele vastutustundetule majandamisele, mis on viinud inimeste vaesumiseni, välismaale põgenemiseni ning võimetusele elatist maksta. Süüdi on riiki 15 aastat valitsenud erakond. Sealjuures tõin ma välja ebaõnnestunud näitena naised, kes valivad elukaaslaseks mehe, kes ei suuda lastele elatist maksta. Rõhutan, et ma väga vabandan taolise väljaütlemise pärast, mis oli selgelt kohatu nende naiste suhtes, kes kasvatavad üksi last, sest nemad ei ole selles süüdi. Keskerakond on alati olnud seisukohal, et üksikvanemate toetuseks tuleb luua fond, mis leevendaks nende keerulist seisukorda. Ma vabandan!“

Sotsiaalkomisjon pidas täna avaliku istungi "Üksikvanemate olukorrast ja vajadustest Eestis". Muuhulgas arutati elatisraha fondi loomist.