Siret Kotka juhitud MTÜ Ausad Valimised majandusaasta aruandest selgub, et 2013. aastal saadi 59 505 euro eest annetusi ja toetusi. Muid tulusid MTÜ-l aruande kohaselt ei olnudki. Aasta varem oli see summa täpselt 10 000 eurot. 

MTÜ, mis defineerib ise ennast organisatsioonina, mille "eesmärgiks on suurendada demokraatliku ühiskonna legitiimsust ja eelkõige aidata kaasa kodanike teadlikkusele sellest, millised on tänapäevaste insenerlike tehnoloogiate ka haldustehnoloogiatega kaasnevad ohud ja probleemid", kulutas aga sisuliselt kogu annetustest saadud raha aruande järgi reklaamidele ja trükistele. Täpsemalt kulus selleks 2013. aastal 53 662 eurot.

Sellele lisaks kulutas organisatsioon bürookuludeks 2283 eurot, õigusteenustele 2625 eurot ning lähetuskuludeks 1032 eurot.

Võrdluseks võib tuua, et 2012. aastal kulus samuti MTÜ tuludest lõviosa reklaamidele ja trükistele.

Peamine küsimus nende summade puhul on loomulikult see, et kes on need annetaja, kes nimetatud organisatsiooni on toetanud? Sellele küsimusele vastates jääb aga Savisaare usaldusisik Kotka kidakeelseks ja teatab meili teel, et "annetusi teevad eraisikud, kes toetavad MTÜ Ausad Valimised tegevust avalikkuse teavitamisel Eesti demokraatiat ohustavate ebaturvaliste ja läbipaistmatute e-valimiste riskide ning ohtude kohta".

Siinjuures tasub meenutada, et Tallinna linnavalitsus eraldas mullu sügisel reservfondist Tallinna Kesklinna valitsusele 5000 eurot, millega omakorda toetati eelnevalt trahvitud mittetulundusühingut Ausad Valimised. Rahaeraldus 5000 eurot tehti „linnakodanikele mõeldud tasuta loengusarja läbiviimise toetamiseks“.

Samuti tekitas mullu palju kõneainet fakt, et Tallinna linnapea Edgar Savisaar käis mullu koos Lääne-Virumaalt pärit ja seal piirkonnas kandideerinud Siret Kotkaga Kiltsi rahvamaja põrandat avamas. Linn pani Kotka kodukohas asuvasse projekti kokku 20 000 eurot Tallinna maksumaksja raha.

MTÜ Ausad Valimised, mille juhatusse kuuluvad Keskerakonna riigikogu fraktsiooni liige Siret Kotka ja Tallinna Ülikooli professor Rein Ruutsoo, sai eelmisel aastal tuntuks, kui korraldas Tallinnas reklaamikampaania, mille käigus teavitas inimesi e-valimistega kaasnevatest ohtudest. Tarbijakaitseamet määras mittetulundusühingule 1600 euro suuruse trahvi. MTÜ Ausad Valimised vaidlustas seejärel trahvi kohtus.

Harju maakohus rahuldas mittetulundusühingu kaebuse osaliselt ja vähendas trahvisummat poole võrra. MTÜ Ausad Valimised esitas Harju maakohtu otsuse osas kassatsioonikaebuse, mida aga riigikohus menetlusse ei võtnud.