Tema sõnul küsiti, kuhu poole ta ühe või teise seaduse vastuvõtmisel kalduks. "Aga see on tegelikult asi, mida jurist, kellel ei ole rahva mandaati, ei saa riigikogu liikmele ette öelda," rääkis Madise ETV saates "Kahekõne".

"Valimas ma käin, maailmavaade on, valimissaladusest pean väga lugu," ütles Madise.

Madise ütles, et kui vaja, võib ta minna ka presidendi vastu. "See on loomulik," sõnas Madise, kelle sõnul ei saa õiguskantsleri ametit muidu pidada.

Samuti pidas ta vajalikuks seaduste muutmist. "Niipea kui me arvame, et Eesti vabariiki on valmis ja me arvame, et mitte midagi parandada ei anna enam, siis me oleme omadega läbi," rääkis Madise seadusloomest. Madise sõnul tekivad kõikide igapäevaste küsimuste lahendamisel põhiseaduslikud probleemid ja teatud seaduste muutmise vajadus.

Ka põhiseadust, milles õiguskantsler oma töös juhindub, on neli korda muudetud, meenutas Madise.

Riigikogu liikme puutumatusest rääkides viitas Madise põhiseaduse paragrahvile 76. "Minu veendumus on see, et Eesti vabariigis peavad kõikide inimeste põhiõigused peavad olema kaitstud, kedagi ei tohi pealt kuulata või läbi otsida seaduse vastaselt," kõneles ta. Tema sõnul on siiski lihtsustatud öelda, et parlamendi liikme puutumatust pole vaja, sest saadiku tööd ei tohi takistada.

Kõneledes sõnavabadusest tõi Madise välja, et ühes demokraatlikus õigusriigis on inimestel õigused, vabadused ja kohustused. "Seega on ka kohustus arvestada teiste inimestega," arutles Madise. "Kui igaüks saavutaks selle, mida ta tahab, siis tekiks üks korralik verevalamine, ja seda ei tohi lubada."

Madise rääkis, et õiguskantsleri ülesanne on lasta kahtluse korral kehtivaid õigusnorme kontrollida. Ta avaldas lootust, et oma ametiajal ei kujune tal mingit kindlat ühte teemat ega programmi, millega tegeleda, vaid ta saab täita kõiki õiguskantsleri pädevuses olevaid ülesandeid.