Markov tõmbas raadiojaama Govorit Moskva eetris paralleeli selle vahel, kuidas suhtub lääs sellesse filmi ja Donbassi olukorda.

„See ei ole reaktsioon „Leviaatanile“, vaid reaktsioon Venemaa-vastasele agressioonile, mida viivad läbi USA eriteenistused, sunnivad tapma inimesi Donbassis, sunnivad kehtestama sanktsioone. Lisaks sellele on see reaktsioon sellele viiendale kolonnile, mis loobib Venemaad poriga. Ma hindan seda filmi negatiivselt. Ma leian, et see film on kinofestivalide „tellimustöö“, et saada auhindu. Mille poolest see film mulle kõige vähem meeldib? Alati on midagi head, aga selles filmis pole mingit lootust, võidab kurjus,“ ütles Markov. Samuti rõhutas ta, et film õigustab sisuliselt vene elanikkonna genotsiidi.

„Filmis on näidatud, et venelaste elu on nii kohutav, et tuleb välja, et seda võtta ei olegi nii suur patt. Tähendab, film võtab sisuliselt venelastelt inimlikkuse ning on seega ideoloogiline alus vene rahva genotsiidiks. Zvjagintsevi (filmi režissöör Andrei Zvjagintsev – toim.) asemel võtaksin ma selle filmi levist maha, tuleksin Punasele väljakule, laskuksin põlvili ja paluksin vene rahvalt andestust,“ ütles Markov.