Internetivaba nädal koolis kestab 26. jaanuarini ja on juba tekitanud pahameelt nii õpilaste kui lapsevanemate seas, kirjutas vene Delfi.

Meelepaha põhjustab eelkõige see, et direktor ähvardas õpilastelt enda kätte hoiule võtta kõik elektroonilise meedia vahendid ja mängud, mida ei kasutata akadeemilisetel eesmärkidel.

Hoiule võetud asjad antakse tagasi pärast vanemate kirjalikku taotlust, mis peab olema esitatud käsikirjas hiljemalt 29. jaanuariks.

Kool teavitas eelnevalt õpilasi ja vanemaid interneti blokeerimisest ja uutest sisekorra eeskirjadest.

Tallinna Haridusameti hariduskorralduse osakonna juhataja Meelis Kond ütles, et selles, et pealinna koolid laste tervise heaks korraldatavate aktsioonidega liituvad, pole iseenesest midagi halba.

"Küll aga tuleks Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumis põhjalikumalt läbi mõelda, kuidas kõnealuses aktsioonis osalemist paremini korraldada," ütles Kond. "Lubatav on nutiseadmete mittekasutamise nõudmine, äärmisel juhul ka nende ajutine (näiteks õppepäeva lõpuni) äravõtmine, mitte aga konfiskeerimine ja üleandmine kolmandatele isikutele."

Mitmed vene Delfi poole pöördunud lapsevanemad on kooli kampaaniast nördinud. Ühe lapsevanema sõnul tundus see alguses talle naljana, aga kuna 1. aprill on veel kaugel, siis on ka asi naljast kaugel. Kooli kampaania ei mõjuta vanema sõnul mitte ainult õpilasi ja õppetööd, vaid puudutab otseselt ka lapsevanemaid.

Enne kampaanianädala algust muudeti kooli koduleheküljel olevat teksti mitmel korral ja pehmendati kampaania reegleid. Vanemad pidasid võimalikuks, et kool silus teravaid servi pehmemaks pärast vanemate sekkumist.