Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak ütles, et sündmused said alguse eile õhtul kella 21.30 paiku, kui patrullpolitseinikud andsid Viljandis Jakobsoni tänaval liikunud Volvo juhile peatumismärguande.

"Korrakaitsjatele teadaolevalt võis sõiduki roolis olla juhtimisõiguseta mees," ütles Gonjak. "Juht märguandele ei reageerinud, vaid kiirendas, riivas eest ärasõidul politseiautot ning põgenes."

Tartu-Viljandi-Kilingi-Nõmme teed pidi liikunud Volvo tekitas mitmeid liiklusohtlikke olukordi, kui ühel hetkel masin peatus ja selle juht metsa põgenes.

Koerajuht Arsi Alavere andis teenistuskoer Pentile ülesandeks üles võtta põgeniku jälg. Kella 23.30 ajal peatus teenistuskoer ühe maja juures oleva sõiduki ees ning märgistas auto kui otsitava objekti.

Auto salongi kontrollides ilmnes, et just seal end politsei eest põgenenud mees peitiski. Korrakaitsjad selgitasid, et lisaks puuduvale juhtimisõigusele oli 24-aastane noormees tarvitanud ka alkoholi.

Ka varasemalt on politsei tabanud sama mehe autoroolist sarnaste liiklusrikkumiste eest.

Koerajuht Arsi Alavere ütles, et politsei eest põgenedes tuleb alati arvestada lisaks tavapärasele politseipatrullile ka politseipere neljajalgsete liikmetega.

"Politseitööks treenitud koerad suudavad kiiresti läbi kammida väga suuri ja raskeid maa-alasid, mistõttu nende eest põgenemine või varjumine on asjatu ettevõtmine," viitas Alavere.

Preemiaks tulemusliku töö eest sai Penti oma peremehelt pärikarva pai ja kuhja kiidusõnu.