"Loodan, et soomlased kindlasti osalevad ühisõppusel Ämaris. Meie eesmärk on arendada Ämari baas nii regionaalseks treeningkeskuseks, kui saavutada see, et Ämari oleks alaline NATO õhuturbe baas. Soome õhuvägi osales veel möödunud sügisel Balti regionaalsel õppusel, mille eesmark oligi NATO ja partnerriikide omavaheline koostöö. Mingit poleemikat see toona ei põhjustanud," kommenteeris Reinsalu.

"Liitlaste alaline kohalolek Eestis toodab julgeolekut ka Soomele. Kui me õppustel koos tegutseme, on sel mõlema riigi jaoks heidutust tootev efekt," nentis Reinsalu.

"Võrreldes Islandi õhuturbemissiooni aegse poleemikaga Soomes on julgeolekupilt kardinaalselt muutunud. Ja seda sellises suunas, et peame tegema rohkem koostööd. Üks asi on NATO liikmelisus, teine asi on see, et oleme vennasrahvad ja Euroopa Liidu liikmed. Ka Euroopa Liidu liikmete vahel eksisteerib abiklausel. Sõjalise kriisi ajal läheb Eesti kindlasti soomlastele appi ja küllap Soome annab ka meile abi. Sest teame, et sõda ühe naabri vastu jõuab alati teise õuele," kinnitas eelmine kaitseminister.