Tuomioja ütles ERRi raadiouudistele, et kogu lugu on vääriti mõistetud. "Palun vabandust, et lugu on saanud vääritimõistmisega tähelepanu," ütles Soome välisminister telefonivestluses. "Olen teadlik, et Eestis on venekeelne raadio- ja teleprogramm."

Tuomioja puudutas enda sõnul vaid Balti riikide ajaloolist tausta.
Eesti välisminister Keit Pentus-Rosimannus rõhutas, et Eesti ja Soome suhted on väga head.

Küll aga rääkis ta, et on koos Taani, Leedu ja Suurbritannia kolleegiga teinud ettepaneku ühise meediumi loomiseks, et koos liikmesriikidega astuda vastu Venemaa intensiivistuva propaganda vastu. "See on algatus, millega ootame liituma ka Soomet," lausus Eesti välisminister.

Soome välisminister Tuomioja ütles Soome rootsikeelsele ajalehele Hufvudstadsbladet, et ta ei kiida heaks Euroopa Liidu raha eest ühise propagandakanali loomist.

Soome välisminister pidas silmas Eesti, Leedu, Taani ja Suurbritannia välisministrite algatust, et Euroopas peaks olema ühine lahendus Vene propagandale vastu astumiseks.

Tuomioja leidis, et Eesti on venekeelse propaganda vastu võitlemiseks ärganud väga hilja. "See sobib selle rahvusliku poliitikaga, mida Balti riigid on ajanud ja mille pärast pole uudiseid vene keeles edastanud. Meie siin Soomes oleme läinud teist teed," ütles Tuomioja ajalehele.

Eesti välisministeerium kutsus Tuomioja öeldu pärast eile välja Soome suursaadiku Eestis. Soome suursaadik Tallinnas Kirsti Narinen sai kuulda, et väljakutsumise põhjus on, et Soome välisminister ei käitunud eestlaste ootustele vastavalt.

Eesti poolt Soome välisministri juures hommikukohvil käinud Eesti suursaadik Soomes
Margus Laidre omakorda edastas Tuomiojale Eesti-poolsed õigustused, millega seletas, et Eesti pole vene propagandaga võitlemisel sugugi hiljaks jäänud.