Antsla valla ehitus- ja keskkonna spetsialist Enn Vasar rääkis Delfile, et umbes 30 aastat tagasi kolhoosi ajal ehitatud paisjärve tamm purunes ja vesi uhtus muldkeha ära.

"Vesi viis tammi ära, veetase tõusis kraavis ja umbes 40 meetri kaugusel oleva tee viis vesi minema umbes kaheksa meetri laiuselt ja 3,5 meetri sügavuselt," selgitas Vasar. Ta ei osanud öelda, millal täpselt vesi tammi purustas ja tee minema uhtus, sest tegemist on kõrvalise metsateega, kuid eile õhtul sõitis sinna sisse üks auto.

Vasari sõnul sõitis sinna kohalik talunik, kes seda teed enda jaoks lühemaks pidas. Õnneks ei saanud inimene õnnetuses vigastada. "Kõige tähtsam, et inimene, kes sinna sisse sõitis, ellu jäi, muu on parandatav," lausus Vasar.

Tänaseks on vallale kuuluv metsatee suletud ja selle kohta on ka vastav märgistus üleval. Mingit juurdepääsu see kellelegi ära ei lõika ja keegi ei pea sellepärast ka ümber sõitma.

"Nii suurelt ei ole vesi tammi ära viinud, aga väiksemaid teetruupide äraviimisi on ikka olnud," meenutas Vasar. Ta pidas võimalikuks, et mõni kobras ajas tammi läbi, kuigi mingisuguseid kuhilaid ei ole näha.

Edasi tegeleb juhtunuga ilmselt kindlustus, sest Tsimmi järve on eraomanduses. Vald endal juhtunus süüd ei näe. Keskkonnaspetsialisti sõnul algab tammi ja tee taastamine projekti tegemisest.