"Meie vahepealsed "seiklused" Moskvas korteri üürimisega on jõudnud selleks korraks suurepärase lahenduseni. Neeme Raud sai Moskvas uue korteri, mille rõdult avanev vaade ei jää alla CNN-i live-punkti vaatele. Hakkame sealt edaspidi stand'e ja loodetavasti üsna peagi ka otselülitusi tegema. Läbi kaamera on vaade veelgi ägedam kui sel fotol," kirjutatakse "Aktuaalse kaamera" Facebooki lehel.

ERRi uudistetoimetuse juht Urmet Kook ütles Delfile, et augustis üüritud korteri eest, millest Neeme Raud mõni kuu hiljem oli sunnitud välja kolima, maksti 75 000 rubla, mis oli umbes 1555 eurot. Siis sai lepinguid veel rublades teha.

"Täna ei tee Venemaal keegi enam lepinguid rublades tulenevalt selle langenud kursist. Seetõttu teeme lepingu eurodes. Uue, kahetoalise korteri üür on 1300 eurot, kuid see on kindlasti oluliselt parem korter kui eelmine," rääkis Kook.

"Ehk praegustel euro jaoks soodsatel aegadel rubla suhtes saime parima võimaliku lahenduse, mis meile varem oleks kindlasti üle jõu käinud, sest Moskva oli ju üks maailma kallimaid linnu," märkis Kook. Rubla kursi languse tõttu võideti seega nii rahaliselt kui ka korteri kvaliteedis.

Korteri aadressi Kook avaldada ei soovinud, kuid ütles, et see asub koha lähedal, kus elas eelmine Moskva korrespondent, nüüdne Eesti Päevalehe arvamustoimetuse juht Krister Paris.

Paris ütles Delfile, et tema korter asus väga heas asukohas Moskva kesklinnas Sadovaja ringtee põhjaosas. "Läheduses asus kolm metroopeatust, mis on väga oluline," lisas Paris. Kremlini oli Parise kodust kolm kilomeetrit, nii et vajadusel võinuks ka jalgsi 45 minutiga Kremlini jõuda.

ERRi augustis Neeme Rauale üüritud korterisse tahtis ootamatult ja omal algatusel sisse kolida korteriomaniku poeg, kes oli oma isaga tülli läinud. Kuna ei korrespondent Neeme Raud ega ERR ei olnud türkmeenide peretülli sekkumisest huvitatud, kolis Raud tollest korterist välja.