Chiesa otsustas muuta oma esinemise teemat ning peale Eestisse mittelubamise intsidenti plaanib ta nüüd esineda teemaga "Euroopa demokraatia: kas see ohustab Venemaad?", teatas ajalehe Komsomoljskaja Pravda - Baltia eriprojektide tegevjuht Natalja Kossareva meediale. Itaalia poliitik plaanib klubis rääkida ühtse Euroopa kontseptsioonist ning fundamentaalsete inimõiguste - nagu näiteks sõnavabadus ja ajakirjandusvabadus - olukorrast.

Samuti ei tule mees Tallinnasse üksi. Teda saadavad väidetavalt Itaalia ja europarlamendi saadikud, rahvusvaheliselt tunnustatud ajakirjanikud ja kogenud advokaat, väidetakse meediale saadetud teates.

Lisaks on Chiesa Eestisse mittelubamisest teavitanud ka Euroopa Parlamendi presidenti Martin Schulzi ning Euroopa Liidu välispoliitikajuhti Federica Mogherinit.

Meediaklubi üritus leiab aset 23. jaanuaril ning selle täpne toimumisaeg ja koht teavitatakse osalejatele päev või paar päeva enne üritust. Selline samm on ette võetud seetõttu, et väidetavalt ei taheta kaitepolitsei tähelepanu all olevale "Impressumile" ruume rentida, kuna kardetakse Eesti võime, väidetakse teates.

Vasakpoolne itaalia ajakirjanik ja poliitik Giulietto Chiesa pidi esinema mullu 15. detsembril meediaklubis "Impressum", mida kaitsepolitsei seostab Vene eriteenistustega. Tema esinemine jäi ära, sest politsei viis ta endaga kaasa seoses sissesõidukeelu rikkumisega.

Siseministeerium kehtestas talle sissesõidukeelu, sest ministeeriumi hinnangul oli alust arvata, et Chiesa võib ohustada Eesti avalikku korda ning riigi julgeolekut.

Ühe siseministeeriumi põhjendusi näinud inimese sõnul põhjendas ministeerium, et Chiesa oli Itaalia kompartei liige, ta on raamatu autor, kus kirjutas, et USA võimud võisid olla 11. septembri terrorirünnakutega seotud ja kiitis heaks Vene võimude tegevuse Lõuna-Osseetias ja Ida-Ukrainas.

Esmaspäeval anti Tallinna halduskohtusse kaebus, millega nõutakse Chiesale kehtestatud sissesõidukeelu tühistamist, rääkis venekeelsele Delfile Chiesat esindava inimõiguste teabekeskuse jurist Jelena Karžetskaja.

Täna keskööl lõppes aga Itaalia ajakirjanik Giulietto Chiesale kehtestatud sissesõidukeeld Eestisse.