"Tänased salvestised on korrastamata massiivsalvestis. Kui me tahaksime neid säilitada mingisugusel ratsionaalsel viisil kasutamise eesmärgil, siis tuleks seda salvestiste massiivi kuidagi korrastata," ütles eelnõu tutvustanud põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste. "Me küsisime spetsiaalselt, mida arvab sellest korrastamata massiivist riigiarhiiv. Riigiarhiivi inimesed vastasid, et neid see korrastamata mass ei huvita."

Riigikontrolli avalike suhete juht ja valimiste valvur Toomas Mattson kommenteeris Facebookis, et tema on valmis kogu selle massi enda kõvaketastele hoiule võtma ja ära korrastama.

"Kuna riigikogu, eesotsas Eiki Nestori, Jüri Ratase ning Laine Randjärvega, on otsustanud minna komisjonide koosolekute seniste salvestiste hävitamise teed (olukorras, kus ka protokollid on praegu mittemidagiütlevad) ning ka riigiarhiiv pole neist salvestistest huvitatud, kuna peab koos riigikoguga neid korrastamata massiks, siis annan teada, et mina, eraisik, Eesti Vabariigi kodanik Toomas Mattson, olen valmis kogu selle nn korrastamata massi, mida te tahate hävitada, võtma enda kõvaketastele hoiule. Ja küllap ma ka korrastamisega hakkama saan, mida riigikogu ei viitsi teha," lubas Mattson.