"Tänasel päeval on meile teada, et õnneks ei ole tema vigastused eluohtlikud," ütles Delfile Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude teenistuse vanem Rait Pikaro.

Pikaro kinnitas, et poistel puuduvad varasemad rikkumised ning kumbki neist ei ole enne ka politsei huviorbiidis olnud. "Samuti puudub meil hetkel info selle kohta, et tegemist oleks probleemsete perede lastega," ütles Pikaro.

Erinevad versioonid on uurimisel

Kuna eeluurimine koos mitmete menetlustoimingutega on alles pooleli, uurijad kuulavad üle juhtunuga seotud osapooli - pealtnägijaid, kannatanut ja kahtlustatavat, ei ole Pikaro sõnul hetkel võimalik anda ühes vastust, mis konkreetselt ajendas 16-aastast noormeest enda tuttavat 13-aastast poissi ründama. Ühtlasi ei saa Pikaro sõnul praegu kinnitada ka seda, kas tegemist võis olla enesekaitsega. 

"Erinevad versioonid on uurimisel," lausus Pikaro.

Harjumaal Kose vallas läksid möödunud reedel kaks koolipoissi tülli, mistõttu haaras neist üks noa ja pussitas teist.

9. jaanuaril sai politsei teate, et Kose vallas Habaja külas on omavahelise tüli käigus saanud noahaava 13-aastane poiss. Sündmuskohalt peeti kahtlustatavana kinni 16-aastane noormees, kelle politsei toimetas juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks jaoskonda.

Prokurör kahtlustatava vahistamist eeluurimise ajaks kohtult ei taotlenud, sest kahtlustatav on varasemate karistusteta, alaealine ja aitab igati uurimisele kaasa.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb raskete kehavigastuste tekitamist.