Täna kontrollisid Põhja prefektuuri Kesklinna jaoskonna politseinikud Tallinna kesklinnas, muu hulgas Viru keskuse juures, kas jalakäijad peavad kinni foorituledest, ütles Delfile Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich.

Kolme tunni jooksul fikseerisid korrakaitsjad 113 rikkujat. Jalakäijatega vesteldi ning juhiti nende tähelepanu eksimusele, samuti asjaolule, et sellise liiklemisega võivad nad seada ohtu enda elu ja tervise ning anda halba eeskuju näiteks lastele.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Elari Kasemets paneb liiklejatele südamele, et nii enda kui ka kaasliiklejate tervise säästmiseks tuleb eeskätt pidada kinni kokkulepitud reeglitest ehk järgida liiklusseadust ning teha enda poolt kõik selleks, et vältida õnnetustesse sattumist.

„Paraku ei saa nii tänase kontrolli kui ka igapäevase liiklusjärelevalve töö tulemusel kinnitada seda, et kõik liiklejad seda teevad ja suur osa jalakäijatest riskivad enda elu ja tervisega, üritades võita aega, mida paljud enda eksimuse puhul ettekäändeks toovad, ning ületavad tee keelatud fooritulega. Jalakäijatel tuleb aga mõista, et kokkupõrkes autoga on nemad kannataja pooleks ning võidetud minutid, mida valel ajal teed ületades loodetakse saada, võivad hoopis väga traagiliselt teeületaja kahjuks mängida.“

Mullu hukkus Eestis liiklusõnnetuste tagajärjel 26 jalakäijat.