Aisne'i departemangus mürisesid peade kohal helikopterid ja sajad eriüksuslased kammisid piirkonda läbi. Politsei otsis läbi aiamajakesi, garaaže ja kõike muud, kus vennad Chérif ja Said Kouachi võiksid end varjata, vahendab AFP.

Kuulivestides ja kiivritega eriüksuslased kordasid üha uuesti sama rutiini: neli-viis meest piiras vaikselt hoone ümber, samal ajal kui kaks ülejäänut hoidsid seda automaatidest sihikul, olles valmis kohe tulistama.

„Me elame metsa ääres,“ ütles väikeses maalilises Corcy külas elav vanaema Roseline. „Ma kardan, saabub öö ja nad võivad peita ennast siinsamas lähedal.“

Ka 55-aastane bussijuht Michel ütles, et kardab. „Ma käisin ümber maja, panin aknaluugid kinni, aga siin lähedal on palju koopaid ja kohti, kus kasvatatakse seeni,“ rääkis mees.

„Ma ei saa aru: politseinikud on tänavatel riides nagu Robocopid, aga meid lastakse vabalt ringi käia. Mis siis, kui meie nendega silmitsi satume, mida me siis teeme?“ küsis Carole.

Lähedalasuvasse Crépy-en-Valois linnakesse voolas pidevalt juurde julgeolekujõude, kes tekitasid hirmu ja paranoiat.

Pealtnägijate sõnul suleti mitmed poed, sealhulgas kohalik supermarket, sest kardeti terroristidega silmitsi sattuda.

„On eriti murettekitav teada, et nad on selles piirkonnas,“ ütles 28-aastane Jonathan, kes töötab mobiiltelefonipoes. „Kas nad kavatsevad sooritada enesetapu ja võtta inimesi endaga kaasa?“