"Pariis ja kogu Prantsusmaa on endiselt sellisest barbaarsest käitumisest šokis," rääkis Väljaots Delfile. "Prantslastele on demokraatia ja sõnavabadus väga olulised väärtused, nagu peaks olema meile kõigile õhtumaa kultuuri esindajatele, ning nende jaoks sümboliseeris see brutaalne akt lisaks rünnakule inimelude vastu ka rünnakut sõnavabaduse ning siinse maailmakorralduse, väärtuste vastu."

Väljaotsa sõnul oli see hetk prantslaste jaoks väga ühendav. "Suurem osa mu Facebooki sõpru on vahetanud oma profiilipildi solidaarsust näitava Je suis Charlie vastu, kümned tuhanded kogunesid üle Prantsusmaa mälestus- ja solidaarsusmeeleavaldusele," iseloomustas Väljaots.

Pariisis Republique'i väljakul eile õhtuk toimunud meeleavaldusele Väljaots ise paraku minna ei saanud, aga väga paljud ta sõbrad olid kohal ning oluliseks märksõnaks ongi just solidaarsus.

"Nagu ütles üks mu sõber - tal taastus usk prantsuse rahvasse ning tal on uhke olla sellel raskel hetkel prantslane ning seista õlg-õla kõrval oma kaaskodanikega, nende taustast olenemata," vahendas moeajakirjanik sõbra sõnu.

Väljaotsa sõnul tsiteeritakse palju Voltaire'i lauset: "Ma ei pruugi su mõtetega nõustuda, kuid ma võitlen surmani su vabaduse eest neid väljendada."

"See illustreerib hästi olukorda - Charlie Hebdo heitis nalja igasuguste fanaatikute ja poliitilise lolluse üle üldiselt," rääkis Väljaots. "Paljude jaoks ületasid nende illustratsioonid tihtipeale hea maitse piiri, kuid see vabadus oma seisukohti väljendada on olulisem sellest, kas see konkreetselt meeldib või ei meeldi."

Väljaots tõdes, et Charlie Hebdo oli provokatiivne, kuid illustratsioonide pärast massimõrva sooritamine on ju absurdne! "Kõik toetavad ajakirja toimetust ning järgmist numbrit trükitakse miljon eksemplari," ütles Väljaots.

Väljaots viitas Prantsusmaa endisele justiitministrile Robert Badinter'ile, kes tõi välja ka teise aspekti rünnakutes - kaevata vihakraav erinevate Prantsuse riiki moodustavate kogukondade vahel ja seega ühiskonda lõhestada.

"Rõhutatakse, et Prantsusmaa ja prantslased ei tohi sellesse primitiivsesse lõksu langeda ja peavad kollektiivselt selle vastu välja astuma, kaitsmaks neile kalleid väärtusi ja mitte panema lihtsustatult võrdusmärki moslemikogukonna ja usu ning fanatismi vahele," võttis Väljaots prantslaste mõtted kokku ja lisas, et seetõttu kogunetigi tänasel leinapäeval üle Prantsusmaa, igal pool, ettevõtetes ja koolides, vihma käes, kell 12 mälestusminutiks.

President Hollande on öelnud, et see oli rünnak kogu vabariigi pihta.