Viimasest riigikogu valimiskampaaniast on meeles sotside seisukoht, et kaitsekulud ei peaks olema kaks protsenti ja sinna võiks toppida ka politsei ja pääste kulutusi. Kas sellega on korras ja sellist juttu sotsidelt enam ei tule?

Kaitsekulutuste sisse muid kulutusi ei soovi sotsid kindlasti paigutada. Te meenutate ilmselt 2012. aasta riigieelarve kokkupanekut, kui sotsiaaldemokraatide ettepanek kaitsekulutuste tõstmisel oli mõnevõrra mõõdukam kui toonasel valitsusel. Me ei ole kunagi teinud ettepanekut kaitsekulutusi vähendada ega vaidlustanud ka printsiipi, et need peaks olema kaks protsenti, aga meie samm kaitsekulutuste tõstmisel oli mõnevõrra mõõdukam kui tollasel valitsusel. Täna, kui Eesti kaitsekulutused on 2 protsenti SKTst, sel aastal lausa 2,05 protsenti SKTst, siis kindlasti ei ole meil kavas seda numbrit vähendada. Meie eesmärk on panna kaitse-eelarve reaalselt teenima Eesti riigikaitse vajadusi. Ainult numbri eraldamisest ei piisa, see peab olema ka kõige paremal viisil kasutatud nii kaitsealasteks investeeringuteks kui kaitseväe väljaõppeks.

Kas te kahtlete, kas raha oli hästi kulutatud?

Täna, olles ise kaitseminister, ma selles ei kahtle. Eesti iseseisvuse taastamise järgsel perioodil on kogenematusest tehtud vigu ka kaitseplaneerimisel. 

Varem või hiljem tuleb uus valitsuskriis. Kas te saate kinnitada, et mõne sotsiaalprogrammi päästmiseks ei hakka sotsid nõudma kaitsekulude langetamist alla 2 protsendi taseme?

Sotsiaaldemokraadid ei hakka nõudma kaitsekulutuste langetamist alla kahe protsendi taset.