Laev on nüüd enam kui 50-kraadises kreenis ning päästeoperatsioon kestab oodatavalt päevi. Õli pole laevast ilmselt siiski välja lekkinud, vahendab BBC News.

Firma Hoegh Autoliners tegevjuht Ingar Skiaker ütles, et on liiga vara spekuleerida õnnetuse põhjuste üle, ning tänas päästemeeskondi, kes 25 meeskonnaliiget laeva pardalt päästsid.

„Me teame, et alus lahkus Southamptonist lastiga pardal ja navigeerides väinast välja oli ta ilmselt kreenis,“ ütles Skiaker. „Kapten, tüürimees ja pardal olnud loots otsustasid ühiselt ajada laeva liivamadalikule, et hoida ära tõsisemaid probleeme. Ma arvan, et nad täitsid oma kohust parima äranägemise järgi ja me ei sea nende tegevust praegu kahtluse alla. Mingit õli või teiste vedelike leket pole olnud ning meie põhifookus on ilmselgelt see, et see nii ka jääks.“

Skiakeri sõnul oli laev vaid kolmandiku võrra lastitud.

Laeva asendit peetakse stabiilseks ning omanikud teevad tihedat koostööd päästefirmaga Svitzer laeva lahtipäästmiseks.

Suurbritannia rannikuvalveagentuuri (MCA) teatel ei paikne alus laevateel, mistõttu teiste laevade liiklust see ei mõjuta.

Singapuris registreeritud Hoegh Osaka lahkus Southamptonist laupäeval kell 20.20 Greenwichi aja järgi. 51 000-tonnine alus, mille pardal on 1400 autot, pidi sõitma Saksamaale.