„Rukis on eestlaste toidulaual olnud aastasadu, kuid viimasel kümnendil on selle kasvatamine Eestis vähenenud. Peame oluliseks rukis taas eestlaste toidulauale tagasi tuua,“ ütles Eesti Rukki Seltsi president Vahur Kukk. „Viimased aastad on Eesti tarbijad andnud rukkile lootust, sest üha enam soovitakse oma toidulaual näha kodumaist ja tervislikku rukkileiba.“

2015. aasta kuulutavad rukkiaastaks Eesti Rukki Selts, Eesti Leivaliit ja Eesti Pagarite Selts. Rukkiaastaga tähistatakse Eesti kohaliku rukkisordi „Sangaste“ 140. sünnipäeva ja selle aretaja „rukkikrahv“ Friedrich Georg Magnus von Bergi 170. sünniaastapäeva.

Rukkiaasta raames toimuvad rukist populariseerivad üritused, konverentsid ja õppepäevad. Samuti tutvustatakse rukkitooteid Eesti paviljonis Milanos toimuval EXPO 2015 maailmanäitusel.