"Arvestades Venemaa tegutsemist Ukrainas, kus jutumärkides viisavaba tsoon tekitati sõjaliselt, on meie esmane ülesanne Eesti piiri tugevdada ja mitte tegeleda uitmõtetega viisavabadusest," kommenteeris siseminister Hanno Pevkur.

Pevkur mõistab, et teatud huvigruppidele pakuks selline vabatsoon erinevaid võimalusi, aga ta ei näe selleks Venemaa praeguse käitumise juures mingisuguseid võimalusi.

Lisaks kinnitas Pevkur, et Asmeri poolt välja käidu ei ole kindlasti Reformierakonna positsioon.

"Kuigi Reformierakond ei ole teemat juhatuses arutanud ja ma ei pea seda isegi vajalikuks, julgen väita, et erakonna positsioon on selles küsimuses eitav," ütles Pevkur.

"Oleme erakonna julgeolekustrateegias keskendunud piirivõimekuse tugevdamisele, piiri väljaehitamisele ja Eesti julgeoleku kindlustamisele. Ideed, mis vähendavad Eesti rahvuslikku julgeolekut, ei olevastuvõetavad," ütles Pevkur.

Ka Reformierakonna peasekretär Martin Kukk kirjutas oma Facebooki lehele, et on Asmeri idee otsene vastane.

"Nõustun ses osas Ants Laaneotsaga, kes ütleb et tegemist on tänases julgeolekuolukorras pehmelt öeldes halva ideega," ütles Kukk. "Küllap on sel teemal debatti peetud kõigis kõigis erakondades, õnneks on see jäänud seni "intellektuaalselt huvitava" idee tasemele."