Lugejat häirinud raamat pärineb vene kirjaniku Nikolai Starikovi sulest ning kannab maakeeli pealkirja "Ukraina – kaos ja revolutsioon – dollari relvad".

"Prismas müüdavate raamatute sortimendi koostab meie koostööpartner Rahva Raamat. Edastan siinkohal Rahva Raamatu esindaja kommentaari: Rahva Raamatu eesmärgiks on pakkuda võimalikult suurt valikut eesti ja rahvusvahelist kirjandust, sealhulgas majandusalaseid, ajaloolisi ja ilukirjanduslikke teoseid. Samu põhimõtteid järgides koostatakse ka Prisma kauplustes müüdav raamatute sortiment. Edasine raamatuvalik ehk see, mida koju osta, jäägu juba klientide otsustada," vahendab Silver Säga Rahva Raamatu seisukohta.

"Konkreetse kõnealuse raamatuga isiklikult tutvunud pole. Samas võin öelda, et küsimus pole kindlasti mitte selles, kas ühte raamatut tohiks Eestis müüa ja teist mitte. Me elame demokraatlikus riigis, kus võib müüa iga raamatut. Pigem on küsimus ostjas – on raamatuid, mida poleks mõistlik osta ja mille lugemine pole vajalik," leiab David Vseviov.