Rõivas osaleb Leedu Riikliku Sümfooniaorkestri aastavahetuskontserdil ning pärast seda Leedu peaministri Algirdas Butkevičiuse antaval pidulikul õhtusööögil.

Uue aasta esimestel minutitel võtab Rõivas osa eurode pangaautomaadist väljavõtmise tseremooniast. „Leedu üleminek eurole on positiivne samm nii Eestile kui ka Euroopa Liidule ning see tõstab Balti riikide usaldusväärsust tervikuna,“ ütles Rõivas. “Eesti teab oma kogemusest, et euroga kaasneb välisinvestorite suurem usaldusväärsus riigi vastu, mille tulemuseks on rohkem töökohti ja inimeste suurem heaolu,” märkis Rõivas.

See, et eurotsooniga jätkuvalt liitutakse, näitab peaministri hinnangul ka seda, et euro on jätkuvalt tugev ning eurolala on loonud liikmete jaoks hea majanduskeskkonna.

Eesti poolt vaadatuna aitab ühisraha Rõivase sõnul kokku hoida ka Leeduga kauplevate ettevõtete kulusid. “Eesti jaoks on Leedu kaubanduspartnerina kuuendal kohal. Usun, et ühisraha aitab kaubavahetuse kasvule kaasa,” märkis Rõivas.

Eesti läks eurole üle 2011. aastal. Värske uuringu kohaselt on Eesti elanike toetus Euroopa Liidule ja euro kasutamisele tõusnud vastavalt 84 protsendile ja 78 protsendile.

Leedust saab 1. jaanuaril 19. eurot kasutav Euroopa Liidu liikmesriik.