Täna natuke peale ühte kirjutas Eesti kodaniku vahistamisest kõigepealt teada andnud Jevgeni Krištafovitš Facebookis, et vahistatud mees on vabastatud.

"Moskvast just teatati Eesti Vabariigi kodaniku Konstantin Kuzmin’i vahi alt vabastamisest. Konsul kinnitas infot. Esimestena saatsid sõnumi hr Kuzmini kongikaaslased, kes kahjuks jäävad veel vahi alla. Suure tõenäosusga Vene pool kartis skandaali väliskodaniku puhul, kui meie välisministeerium ja meedia väga energiliselt tegutsema hakkasid. Aitäh kõigile! Ja loodame, et ka teisi Navalnõi toetusaiktsioonil vahistatud isikuid peatselt vabastatakse," kirjutas Krištafovitš.

Isiklikult ta Kuzmini ei tunne. Samuti ei osanud ta öelda, kuidas Kuzmin meeleavaldusele sattus.

Välisministeerium kinnitas, et Eesti kodanik on vahi alt vabanenud. Hommikuse info kohaselt pidi Kuzmin täna kohtu ette astuma, aga viimastel andmetel ei pea ta kohtusse ilmuma.

Jevgeni Krištafovitš kirjutas täna hommikul Facebookis, et lisaks meie kodanikule eile oli kinni peetud vähemalt 255 isikut, kellest 70 on veel Vene politsei käes.

Moskva inimõiguslane Ilja Smirnov lausus venekeelsele Delfile, et ühe teise inimõiguslase sõnul peaks Kuzmin täna lennuki peale minema. "Nagu ma aru sain, siis Tallinna," rääkis Smirnov.

"Isegi meie kodaniku õigusi rikutakse ja tal ei ole juba 12 tundi võimalust saada ühendust konsuliga, kuigi konsul näeb kurja vaeva, et temaga kohtuda. Võid aimata, kuidas on seal lood teistega, kelle taskus ei ole EL liikmesriigi passi," kirjutas Krištafovitš.

Moskva kohus mõistis eile Aleksei Navalnõi kompanii Yves Rocher kohtuasjas kolmeks ja pooleks aastaks tingimisi vangi, tema vennale Oleg Navalnõile aga sama pika reaalse vanglakaristuse üldrežiimiga koloonias.

Kohtualused seostavad endi kohtulikku jälitamist Aleksei Navalnõi poliitilise tegevusega ega ole end süüdi tunnistanud.

Navalnõi poolehoidjad kogunesid otsuse vastu protestima Maneeži väljakule. Võimud tõid kohale arvukalt politseinikke. Navalnõi peeti väljakul kinni ning ta viidi koduaresti tagasi.