"Julgen teda nimetada oma esimeseks õpetajaks," sõnas Aarma. "Kurioosseks teeb asja see, et meil on praktiliselt olematu vanusevahe, vaid mõned kuud, oleme ühe aasta poisid."

"Julgen omavanusele mehele harva öelda, et ta minu õpetaja on," tunnistas Aarma. "Õnneks sai see talle ka välja öeldud, tänavu suvel, kui me rongiga linnalähistelt linna tagasi sõitsime ja ta tegi mulle veel pileti välja."

Aarma sõnul said nad tuttavaks 1970-ndate aastate hakul. Aasmäe oli siis Tartu ülikooli geograafia teaduskonna tudeng ja rahvusvaheliste suhete klubi president. "Palju mööda Venemaad sõitnuna omas ta hämmastavalt laia silmaringi ja nõtket maailmavaadet ka rahvusvahelise poliitika mõttes," kiitis Aarma.

Aarma sõnul seletas Aasmäe talle ära, mida tähendasid Pravda ja Rahva Hääle kohtumiste resümeed. Kui räägiti seltsimehelikus õhkkonnas toimunud kohtumisest, siis oldi päris sõbrad, kui aga oli kirjas, et kohtumine möödus sõbralikus õhkkonnas, siis tähendas see, et oli vähe puudu karvupidi kokku minemisest. "Need on küll metafoorid, aga ta seletas asju läbi suurenduste, sest siis said need kõigile selgeks," ütles Aarma.

"Oleme kogu aeg olnud lähedased tuttavad ja me tervitasime ka tema tulekut Mnemoturniiri," rääkis Aarma. "Alguses saatis ta saatesse oma toimetuse liikmeid ja siis alles saabus ise. Ma ei tea, kuidas me seal nüüd hakkama saame, kuigi see pole üldse tähtis."

Täna, kui inimesed püüavad vaadata aastale tagasi, olla heas meeleolus ja teha nalja, siis Aarma sõnul jääb ühe tumeda plekina 2014. aastasse Hardo Aasmäe minek.

"Muidugi oskas vana irvhammas oma lahkumiseks valida ka õige aja," sõnas Aarma. "Sinise hobuse aasta ei ole ju veel lõppenud ja sinine hobune maksis talle kätte."

Poliitik ja endine Tallinna linnapea Hardo Aasmäe suri õnnetuse tagajärjel eile õhtul oma 64. eluaastal.