Munitsipaalpolitsei ameti teatel toimus esimene intsident 25. detsembri õhtul kell 22. Sadamast Aia tänavale sõitnud soomlane istus taksos lukustud uste taga, sest ta keeldus tasumast taksoarvet. Taksojuht omakorda ei olnud nõus klienti arvet tasumata ära laskma ja nii tuligi kõne mupo korrapidajale.

"Tegemist oli kõrget sõidutariifi omava taksofirmaga. Umbes 2,5 km eest nõudis taksojuht 25 eurot. Kontrollisime asjaolusid ja sisuliselt oli kõik õige, mis tähendas, et taksoveo eeskirjadest oli kinni peetud. Klient ei veendunud enne sõidu alustamist hinnakirjas ja kohale jõudes tabas teda hinnašokk," selgitas väljakutsele sõitnud mupo patrulliosakonna vaneminspektor Aleksandr Kukk.

Pärast kahe osapoole lepitamiskatseid päädis olukord rahumeelselt. "Kirik keset küla – klient oli nõus tasuma 10 eurot ja taksojuht leppis sellega," ütles Kukk.

Kukk lisas just eelolevat aastavahetust silmas pidades, et klient peaks kindlasti enne sõidukisse istumist veenduma sõidu hinnapoliitikas – igal taksol peab hinnakiri olema nähtaval kohal auto parempoolsel ehk kliendi poolsel aknal.

"Autosse istununa olete automaatselt aktsepteerinud teenuse pakkuja nõudmisi ning pärast on hilja protesteerida," ütles Kukk.

Teine intsident oli kell 23.35 Viru tänava Hesburgeri ees. Pärast esimest intsidenti vanalinnas tavapärast patrullkäiku jätkanud ekipaaž tuvastas Hesburgeri söögikoha ees toimuva kakluse.

Alkoholijoobes agressiivne soome kodanik ründas klienti ootavat Tulika takso juhti, misjärel puhkes kähmlus.

"Pidime riiukukke mitu korda korrale kutsuma, enne kui ta maha rahunes. Lahkudes karjus ta üle tänava, et on Eestisse investeerinud pool miljonit eurot ning seetõttu võib ta teha kõike, mida hing ihaldab," vahendas patrullteenistus juhtunut.

"Ilmselt innustas teda kahe vägagi noore kaaslanna juuresolek. Miks ta taksojuhti kimbutama hakkas, jäigi selgusetuks. Küllap oli liiga palju julgustavat jooki manustanud," hindas mupo patrull.