Möödus paar kuud, kätte jõudis 22. detsember ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar teatas Estonia kontserdimaja laval peetud kõnes, et alampalk olgu suisa 1000 eurot ning mitte kauges tulevikus aastal 2017, vaid juba aastal 2015.

Kiire pilk kalendrisse näitab, et Edgar Savisaarel on oma idee teostamiseks aega napilt. Kuna sellise tempoga töötamine ei pruugi isegi Supermanile  jõukohane olla, uurisime Keskerakonnalt järgi, millal ja kui palju tegelikult alampalka tõsta kavatsetakse. Keskerakonna fraktsiooni liige Kalev Kallo teatas, et keegi pole öelnud, et 1000 eurot tuleb 1. jaanuarist. „Aasta on pikk ja Keskerakond saab asuda tööle oma lubaduste täitmiseks siis, kui moodustab valitsuse. Ning ma ei näe mingit põhjust, miks me ei suudaks järgmise valimisperioodi jooksul oma lubadusi ka täita."

Vastates Delfi küsimusele, kas erakond on nõus 1000eurose alampalga summat koalitsiooniläbirääkimistel vähendama, ütles Kallo, et kui muud varianti pole, siis arvestades praegust alampalga piiri, peaks see olema vähemalt kahekordne - teisisõnu 710 eurot. „Kuid eelkõige on eesmärk siiski 1000 eurot," lisas ta.