Reisilennuki pardal oli 156 Indoneesia, kolm Lõuna-Korea, üks Singapuri, Prantsusmaa ja Malaisia kodanik. Reisijate seas oli 138 täiskasvanut, 16 last ja üks beebi.

Indoneesia meedia, tuginedes sealse transpordiministeeriumi andmetele, teatas, et 162 pardal olnud inimese seas oli seitse meeskonnaliiget. Lend QZ 8501 kaotas kontakti lennujuhiga kohaliku aja järgi kell 7:24 ehk pea tund aega pärast õhkutõusmist.

Radaripildilt kadumise ajal lendas reisilennuk planeeritud teekonda mööda, kuid palus luba tõusta 9750 meetri pealt 11  580 meetri kõrgusele halbade ilmaolude tõttu.

AirAsia teatel on otsingu- ja päästeoperatsioon alanud. Singapur saatis otsingutele abiks kaks oma C-130 Hercules lennukit ja otsinguala on Malai saarestiku suurima saare Kalimantani ehk Borneo lähedal, teatab CNN.

Lennuki kaptenil oli seljataga 6100 lennutundi ning viimati läbis lennuk korralise hoolduse 16. novembril.

AirAsia Indonesia on Malaisia odavlennufirma tütarfirma. Tegu on tänavu juba kolmanda korraga, kui Aasia lennufirmat tabavad probleemid. Malaisia riiklik lennufirma Malaysia Airlines on 2014. aastal kaotanud kaks lennukit - lend MH370 Kuala Lumpurist Pekingisse 239 inimesega pardal kadus selle aasta märtsis. Lend MH17 298 inimesega pardal lasti Ida-Ukraina kohal alla juulis.