Alates eilsest levib Facebookis kuulutus, kus otsitakse taga Tartus kaks tüdrukut uppumissurmast päästnud meest. Tüdrukute lähedased üritasid mehega kontakti saada kiirabi kaudu, ent isikuandmete kaitse tõttu neile mehe andmeid ei jagatud.

Õnnelikult päästetud tüdruku tädi Marina rääkis Delfile, kuidas kaks 14-aastast tüdrukut keset Anne kanalit jalutades järsku jää pragisedes vette kadusid ning siis läbi tõelise jõuluime päästeti.

"Tüdrukud olid Anne kanali ääres jalutamas ja jalutasid ka kanali keskel - seal oli veel rahvast," jutustas Marina Delfile. Kanali keskel oli tema sõnul jää kandvust teiste seas testimas ka mitmeid lastega inimesi. "Ma ei tea, kuidas nad julgesid," lisas naine.

"Sealt edasi jalutasid nad sinnapoole, kus asub vetelpääste maja. Ühe koha peal oli jää nii nõrk, et nad kukkusid vette," lausus Marina.

Tüdrukud kadusid pragunevalt jääpinnalt vette ning jõudsid juba endale vett kopsudesse tõmmata, kui nendeni jõudsid vapra pealtnägija abikäed.

"Nad ei jõudnud enam karjuda ka, kui järsku üks mees rahva seast kõndis nende juurde." Marina sõnul oli tegemist peaaegu imega, sest teised ümberkaudsed inimest ei olnud jõudnud tüdrukute kadumist märgatagi.

"Mees roomaski nende juurde ja tõmbas nad välja. Ilmselt ta kutsus ka kiirabi," lausus naine ning lisas, et seda, mis pärast täpselt edasi sai, on tüdrukutel keeruline meenutada, sest pärast päästmist olid nad šokiseisundis.

Seda, mis tüdrukud päästnud vaprast mehest edasi sai ja keda nii päästetud ise kui nende lähedased tänama peaks, on tänaseni teadmata.

Marina sõnul helistasid tüdrukute lähedased ka kiirabisse, et julge kaitseingli numbrit paluda, ent sealt öeldi neile, et kiirabi isikuandmeid ei avalda.

Nüüd ongi appi võetud sotsiaalmeedia, et mees üles leida. "Tahaks väga teda tänada," ütles Marina. Samuti pani naine siinsetele lugejatele südamele, et antud lugu on hea õpetus neile, kel tekib mõte ette võtta jalutuskäik jääl. "Jää on veel väga nõrk ja nii võib enda elu ohtu panna," ütles naine.

Marina sõnul ei ole nad mehe isiku kohta veel vihjeid saanud ning ootavad palavalt, et saaksid vaprat päästjat isiklikult tänada. Ehkki tüdrukud olid pärast päästmist šokis ning ei pannud tähele, kellega nende päästja näol täpselt tegemist oli, võis mees olla umbes keskealine ja rahvuselt eestlane.

Kõigil, kel on mingit aimu selle kohta, kellega on tegu, palutakse helistada telefoninumbritel 58376467 ja 55992213.