„Tegu ei olnud meie kliendiga ja autol puudus kaskokindlustus, mis oleks sõiduki parandamise või asendamise hüvitanud. Mõte sellest, et vanaisa ilusast üllatusest saab ühe vale jalaliigutuse tulemusena autovrakk ja suur remondiarve, ja seda veel jõulude eel, tegi meid siiralt kurvaks,“ tunnistas Seesami kahjukäsitlusjuht Ly Jõhvik.

„Seetõttu otsustasime teha vanahärrale väikse jõulukingituse – hüvitame tema auto remondikulu, et vanaisa saaks nautida andmisrõõmu ja rahulikke jõule,“ ütles Seesami kahjukäsitlusjuht Ly Jõhvik.

Õnnetuse tingis asjaolu, et eluaeg manuaalkäigukastiga sõitnud mees vajutas automaatkäigukastiga autot pidurdada tahtes kogemata valele pedaalile. Kuigi tegu oli proovisõiduga ja vanahärral vaatamata õnnetuse tekitamisele tegelikult ostukohustust ei olnud, otsustas ta avariilise sõiduki siiski ära osta ja oma kuludega korda teha.

„Meie kahjukäsitluses tuleb vale pedaali vajutamisi aegajalt ikka ette. Võõrasse autosse istudes tasub selliste ohtudega eriti arvestada ja võimalusel teha esimesed manöövrid ohutus kauguses hoonetest, piiretest ja teistest sõidukitest,“ tõdes Jõhvik ning lisas: „Proovisõitu tehes on see risk alati õhus ja erinevalt selles juhtumis peategelaseks olnud sümpaatsest vanahärrast ei pruugi ostuhuviline vaatamata enda süüle enam avariilist autot tahta,“ sõnas ta.

„Loodame, et auto kingiks saav lapselaps oskab hinnata seda, kui tore ja suure südamega vanaisa tal on. Soovime talle rohkelt sõidurõõmu tulevasteks aastateks ning kogu perele muretuid pühi ning meeleolukat aastavahetust!“