Rein Vaheoja, kelle jaoks on tegemist esimese missiooniga, liigub kriisikoldesse Norra Kuningriigi meeskonna koosseisus ning jääb sinna eeldatavasti 2015. aasta veebruari alguseni.

Märtsis 2014 puhkes Lääne-Aafrikas ebolaviiruse puhang, mis võttis kiiresti epideemia mõõtmed. Algselt leiti nakatanuid Malist, Senegalist, Nigeeriast, Guineast, Sierra Leonest ja Libeeriast. Suur osa nakatunutest pärinesid viimati nimetatud kolmest riigist. 8. augustil 2014 kuulutas Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) välja eriolukorra, milles deklareeris, et ebolaepideemia ei ole vaid antud piirkonna probleem, vaid puudutab kogu inimkonda. Seisuga 10. november 2014 on üle maailma 13268 nakatunut, kellest 4960 inimest on surnud ebolaviiruse tõttu.

IHP puhul on tegemist kaheksa riigi (Taani, Rootsi, Norra, Soome, Saksamaa, Suurbritannia, Luksemburg ja Eesti) päästeasutuste mitteformaalse võrgustikuga, mille eesmärgiks on humanitaarkatastroofide piirkonnas toetada katastroofi likvideerimist koordineerivat struktuuri. Eesti on IHP liige aastast 2006.

Kõik missiooni kulud katab Eesti Välisministeerium.