Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles Delfile, et Reformierakond keskendub oma ideede tutvustamisel palju otsesuhtlusele. Tema kinnitusel alustavad kandidaadid ukselt-uksele käimist ning väga aktiivselt suheldakse ka väliüritustel ja sotsiaalvõrgustikes.

„Seni on Reformierakonna kandidaadid kohtunud erinevatelt elualadelt paljude inimestega, et üheskoos koostada programm, mis viiks Eestit edasi järgmistel aastatel,“ sõnas Kukk.

5. jaanuarist hakkab mööda Eestit sõitma ka Reformierakonna „Kindlalt edasi“ kohvikubuss, mis Kuke sõnul tutvustab erakonna ideid ja kandidaate kõikides ringkondades.

„Bussi on sisse seatud kohvik ja valijaid saavad kohtuda kandidaatidega ning saada vastuseid Reformierakonna ideede kohta. „Kindlalt edasi“ kohvikubussi tegemisi saab hakata jaanuaris jälgima erakonna Facebooki lehe vahendusel.“

Sotsid on juba stardipaugu andnud

Kui Reformierakond saadab jaanuaris Eesti peale tuuritama kohvikubussi, teevad sotsid otsekampaaniat ühistranspordis ja tänaval.

Sügisel Sotsiaaldemokraatliku erakonnaga liitunud Silver Meikari sõnul usuvad sotsid, et otsesuhtlus on kõige õigem kampaania tegemise viis.

„Erinevalt lühikestest teleklippidest võimaldab see tutvustada erakonna programmi põhjalikumalt, saada väärtuslikku tagasisidet ning koos valijaga arutada, kuidas Eesti riik muuta tugevamaks, avatumaks ja õiglasemaks,“ ütles Meikar Delfile.

„Sotsiaaldemokraatlikul erakonnal ei ole kõige rohkem reklaamikampaaniaks kulutatavat raha, aga meil on kõige paremad ideed ja parimad kandidaadi ning just otse inimestega kohtudes on seda võimalik näidata,“ lisas ta.

Meikari sõnul on seetõttu kõikjal Eestis käivitatud ukselt uksele kampaania, ühistranspordi- ja tänavakampaania. „Valimispäevaks oleme suhelnud vähemalt 150 000 valijaga.“

Ukselt uksele kampaaniat on alustanud kõik SDE ministrid ja enamik riigikogu liikmed. „Jõulude ajal laseme inimestel rahulikult pühi pidada, alustame uue hooga jaanuaris. Enamik meie kandidaate teeb ukselt uksele kampaaniat, meie kandidaate on kindlasti silmast silma näha igas valimisringkonnas,“ kinnitas Meikar.