"Kui keegi on saanud Edgar Savisaarele halba teha, siis ainult tema ise," sõnas Vilja Savisaar-Toomast pärast draamateatris etendunud NO99 aktsiooni "Savisaare kõne rahvale".

Kogu selle tolategemisega, annab Savisaar võimaluse teistel enda üle naerda, leidis Vilja Savisaar-Toomast. "Mul on Savisaarest siiralt kahju kui inimesest," sõnas ta.

Vilja Savisaar-Toomast tunnistas, et ei suhtle üldse Edgar Savisaarega, ka mitte lapse pärast, sest laps on täiskasvanud ja suhtleb isaga ise kui vaja.

"Tema on lindid läbi lõiganud, mul ei oleks mingeid probleeme edasi suhelda, aga tema ei soovi minuga suhelda," ütles Vilja Savisaar-Toomast.

Edgar Savisaare muutumise põhjus on Vilja Savisaar-Toomasti sõnul selles, et Edgar Savisaar enda kõrvalt minema lükanud need inimesed, kes talle siiralt head soovisid ja jätnud ainult need inimesed, kes ütlevad seda, mida ta kuulda soovib. "See on üks osa tema traagikast," leidis Vilja Savisaar-Toomast. "See tuli välja ka NO99 etendusest, kuidas ta suhtub teistesse poliitikutesse."

Edgar Savisaarele eriti iseloomulik oli Vilja Savisaar-Toomasti sõnul aktsiooni viimane küsimustele vastamine, mis kopeeris üks ühele Tallinna linnavolikogu istungil toimunud küsimustele vastamist.

Vilja Savisaar-Toomast soovitas oma endisele abikaasale, kellega ta elas 25 aastat koos: "Jätku järele ja hakaku raamatuid kirjutama. Tal on väga suur kogemus. Mõtestagu ajaloolise filosoofina seda rohkemat, ärgu kirjutagu 800-leheküljelisi suuri ülevaateid, vaid andku sellele mõte."

Savisaar-Toomast ei kahtle, et Edgar Savisaar suudab ise kirjutada.
Ta tunnistas, et viimase "Jõuluime" raamatu kohta ta seda kindlalt ei tea, pole raamatut ka lugenud, aga kui päkapikud peaksid selle raamatu talle tooma, siis loeb.