Värske tüli algas sellest, et Swedbank tegi annetuse Aadu Luukase sihtasutusele, mis selle kuu alguses oli andnud oma 32 000 euro suuruse missioonipreemia sihtasutusele Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks. Selle vastu protesteerisid mitmed samasooliste kooselu poolt olnud inimesed, mistõttu Swedbank teatas kiirelt annetuse tagasivõtmisest.

Kooseluseaduse vastaste pahameelt ei olnud vaja kaua oodata.

"Nüüd näeme, millises suunas meie ühiskond on liikumas – neist inimestest ja ühendustest, mis ei ole nõus meie kultuuri alusväärtustele selga pöördama ja nn progressiga mõtlematult kaasa jooksma, hakatakse üha enam kujundama kuvandit kui pidalitõbistest, kellest nn hea seltskond peaks eemale hoidma," teatas "Kaitskem üheskoos perekonda", suure jälgijate arvuga kooseluseaduse vastane lehekülg Facebookis.

"See ongi relativismi diktatuur, mille eest oleme järjepidevalt ühiskonda hoiatanud," leidsid kooseluseaduse vastased.

Kui täna hommikul kritiseerisid Swedbanki kooseluseaduse pooldajad, siis pärastlõunaks oli järg jõudnud selle seaduse vastaste kätte, kes ülaltoodud postituse alustes kommentaaridest mõistsid annetuse tagasinõudmise hukka ja ähvardasid oma raha Swedbankist ära viia.