Delfi fotograaf käis sukkpükse otsimas Kopli Maximast, kus sukkpüksid veel keskpäeva paiku endiselt müügil olid. Kui lugeja saadetud pildil oli näha sukkpüksi lastele suuruses 104-110 cm, mis võiksid sobida umbes 4-aastastele lastele, siis Delfi fotograaf leidis Kopli poest ka teistes suurustes tooteid

Maxima kinnitusel on praeguseks asutud sukkpükse Maxima kauplustes müügilt korjama.

"Tegemist on maaletooja poolt meile tarnitud sellenädalase ühekordse kampaaniatootega ühest partiist," ütles Delfile Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe.

"Toode on kampaanias assortiina. Sellisest tootele kantud tekstist meil eelnev teave puudus, vastasel juhul me seda poleks kindlasti müügile lasknud," kinnitas ta.

"Oleme ka ise sellise tekstiga toote olemasolust šokeeritud ja pärast Delfi pöördumist korjasime kõikidest kauplusest need tooted ära.
Pöördume omalt poolt selgituse nõudmisega maaletooja poole."

Lehtmäe sõnul selgitab Maxima kõik asjaolud välja ja tarvitusele võetakse meetmed, et sellise kauba tarnimist välistada. "Vajadusel lõpetame tarnijaga lepingud," lisas brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor.

"Veelkord rõhutan, et sellist toodet me kindlasti ei saa tolereerida. Vabandame siiralt antud juhtumi pärast."

Sukkpükste maaletoojaks on pakendi järgi OÜ Singola, mis tegeleb rõivaste ja jalatsite hulgimüügiga.

Sukkpükste pakilt leiab firma nimega HQT Europe, mille kohta otsingumootor väga palju rohkemat informatsiooni ei andnud. Pakil oleva tootekirjelduse keele järgi otsustades võib arvata, et sukkpüksid tarniti Eestisse Poolast, ent toodetud on nad tõenäoliselt hoopis Aasias.