Sinisalu sõnul on NTV saade, kus Puusepp enda tunnistusega üles astus, pigem „kunstiline dokumentaalfilm“ ning puhta tõe pähe seda võtta ei tasuks.

„See 40 minutit – seal on päris huvitavaid kaadreid,“ sõnas Sinisalu. „See on ilus kollaaž, see on ju kokku miksitud,“ lausus kapo peadirektor ning lisas, et mitmed saates kasutatud filmiklippidest on kümnete aastate tagusest ajast.

„Selle kollaaži eesmärgiks on psühholoogilise ebausaldusväärsuse tekitamine,“ lisas ta.

„Mingeid asju me teame, mingites asjades pole veel lõplikku selgust. Ma ütlen ainult seda, et see lugu tegi meie elu mõneti lihtsamaks. Mõned küsimused said vastuse, mõned küsimused on endiselt vastamata.“

Sinisalu sõnul ajab teda naerma väide, nagu oleks Puusepa siinne tegutsemine nurjanud kapo Venemaa-vastast tööd 80 protsendi ulatuses, ent samas tõdes ta, et päris „kaablikutiks“ FSB töötajat ka nimetada ei saaks.

„Ta tegeles tehniliste operatsioonidega, nii et tal mingi ülevaade oli,“ ütles Sinisalu ning lisas, et osaliselt oli NTV saates kasutatud Puusepa jagatud infot, ent üsna suur osa infost ei olnud tema toodud.

Sinisalu sõnul on kapole teada, et video tehti Peterburi luksushotellis Indigo, ent kuna Puusepa asjus on alustatud kriminaalmenetlus ja paljud küsimused on veel vastuseta, ei saa ta kõigest rääkida. „Kriminaalasi on olemas ja seda uuritakse, minu käed on seotud ja kõigest ei saa rääkida,“ ütles ta.

Üks konkreetne Puusepa väide puudutas ka Aegviidus asuvat maja, mida läbivat optilist kaablit mööda kulgenud “šifreeritud diplomaatiline side Venemaa saatkonnast”. Puusepa väitel paigaldati CIA, NSA ja kapo ühisoperatsiooni käigus sinna spetsiaalne tehnika andmeside jälgimiseks. Puusepp aga teavitanud Venemaad ja salastatud kanal olla suletud, vahendas ERR.

„Ma saan kinnitada, et jah, oli selline operatsioon, aga rohkem ma ei saa kahjuks rääkida. Selle sisu ja eesmärk on endiselt saladus. Tagantjärele võib öelda, et ju ta siis selle nurjas,“ tõdes Sinisalu.

„Meie vastane on sellise huvitava asja teinud. Mõneti arusaamatu, miks just nüüd ja miks just nii,“ tõdes Sinisalu.

„Kui selle asja eesmärk oli meid nagu väikest koera pargis treenida, siis see on mõttetu, me ei hakka kohe selles suunas jooksma, kuhu pulk visatud on,“ ütles kapo peadirektor ning andis mõista, et Eesti ei kavatse alluda selles osas Vene luureteenistuse FSB provokatsioonidele.

Kapo juht rääkis lisaks ka Eston Kohveri juhtumist ja ütles, et päris läbikukkumiseks seda operatsiooni pidada ei saa, kuna tegelikult pole täna ükski luureorganisatsioon selliseks rööviks valmis. Sinisalu ütles ka, et tagantjärele on nad aru saanud, et enne Kohveri röövimist toimus sarnaseid "üritusi" veelgi, kuid need kukkusid erinevatel põhjustel läbi.